ثبت شرکت با مسئولیت محدود :
شرکت با مسئولیت محدود از رایج ترین نوع شرکت های بازرگانی در کشور است که معمولا اعضای آن خانواده یا افراد فامیل و یا دوست و آشناست. در اصل در تعریف ماده 94 قانون تجارت ، شرکت با مسئولیت محدود شرکتی است که بین دو یا چند نفر برای امور تجارتی تشکیل می شود و هر فرد به میزان سهام خود در شرکت تعهدات دارند.
شرکت با مسئولیت محدود در حقوق ایران برای اولین بار با تصویب قانون تجارت مصوب 1311 وارد قانون گذاری رفت و تا امروز قانون ما در رابطه با قواعد و قانون آن هیچ گونه تغییر و تحولی نیافته است.
شرکت با مسئولیت محدود چه ویژگی هایی دارد؟
این نوع از شرکت معمولا شرکتی با موضوعیت تجاری است و در کل نمی تواند موضوع آن به جز تجارت چیز دیگری باشد از این نظر شرکت با مسئولیت محدود با شرکت سهامی متفاوت است. همچنین شرکت با مسئولیت محدود هم به شرکت های سرمایه نزدیک می شود و هم به شرکت های سهامی اشخاص
چگونگی انتخاب نام شرکت :
در انتخاب نام شرکت با مسئولیت محدود این نکات مهم می باشد:
- در اسم شرکت باید مسئولیت محدود آن ذکر شود در غیر اینصورت این شرکت در برابر اشخاص ثالث شرکت تضامنی محسوب و تابع مقررات آن باید باشد.
- در اسم شرکت نباید اسم هیچ یک از شرکا قید شود در غیر اینصورت در مقابل اشخاص ثالث حکم شریک ضامن در شرکت تضامنی را خواهد داشت.
این را بدانید که حداقل سرمایه برای ثبت یک شرکت با مسئولیت محدود یک ریال می باشد و داشتن بازرس برای شرکت های با مسئولیت محدود اجبار نمی باشد. دوره انتخاب مدیران و مدیرعامل بدون محدودیت است و در صورت داشتن بازرسین دوره انتخاب آنها حداکثر یک سال می باشد.
مدارم مورد نیاز جهت ثبت شرکت با مسئولیت محدود :
- دو نسخه شرکتنامه ، تقاضانامه ، اساسنامه ی تکمیل شده شرکت
- تکمیل فرم تعیین نام به ترتیب اولویت نام های پیشنهادی و فیش واریزی
- اصل مجوز فعالیت از مراجع ذی صلاح
- اصل گواهی عدم سوء پیشینه جهت اعضای هیئت مدیره ، مدیر عامل
- دو نسخه صورتجلسه ی مجمع عمومی موسس
- دو نسخه صورت جلسه هیات مدیره
- اصل وکالتنامه ی وکیل دادگستری در صورتی که ثبت شرکت توسط او صورت گرفته باشد.
شرکت با مسئولیت محدود در موارد زیر منحل می شود
- وقتی هدف شرکت انجام شده باشد و یا انجام آن غیر ممکن شود.
- زمانی که مدت شرکت منقضی شده باشد.
- در صورت ورشکستگی شرکت
- در صورتی که عده ای از شرکا که سهمشان از نصف بیشتر باشد تصمیم به انحلال آن بگیرند.
- در صورت فوت شرکا ، زمانی که این امر پیش بینی شده باشد.
مقاله پیشنهادی : ثبت شرکت سهامی خاص |
شرکت سهامی خاص :
در شرکت سهامی سرمایه به سهام تقسیم شده است و مسئولیت صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمی سهام آنهاست. به موجب ماده 2 لایحه شرکت سهامی ، شرکت بازرگانی محسوب می شود مگر آنکه موضوع عملیات آن بازرگانی نباشد . بنابراین شرکت سهامی به محض تشکیل و ثبت در زمره شرکت های تجاری قرار میگیرد.
هر چند که برای انجام امور غیر تجاری ، مانند خرید و فروش آپارتمان تاسیس شده باشد و با توجه به اینکه موضوع شرکت های تجاری دیگر باید حتما امور تجاری باشد تا شرکت بازرگانی محسوب گردند.
در اصل شرکت سهامی خاص شرکتی است که تمام سرمایه آن منحصرا به وسیله موسسین تامین می شود. در شرکت سهامی خاص ، مجمع عمومی وجود ندارد و تعداد شرکای آن کمتر از شرکت سهامی عام است .
ویژگی های شرکت سهامی خاص :
- سرمایه شرکت نباید کمتر از یک میلیون ریال باشد.
- تعداد مدیران حداقل 3 نفر است.
- تعداد سهامداران از سه نفر کمتر نباشد.
- در این شرکت ها اوراق قرضه قابل انتشار نیست
- سهام این شرکت ها قابل عرضه در بازار بورس نیست و نقل و انتقال سهام شرکت ، مشروط به موافقت مدیران یا مجامع عمومی صاحبان سهام می باشد.
- در این شرکت ها مسئولیت هر یک از صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمی سهام انهاست.
در شرکت های سهامی خاص باید مواردی را در ارتباط با نام ان رعایت کنید:
- از نام و نام خانوادگی و اسامی خاص استفاده نشود.
- اسامی پیشنهادی قبلا ثبت نشده باشد.
- داری معنا و مفهوم باشد.
- با فرهنگ اسلامی مطابقت داشته باشد
- عدد و لاتین نباشد
تفاوت بین سهامی خاص و شرکت با مسئولیت محدود :
- شرکت با مسئولیت محدود با حداقل 2 نفر و شرکت سهامی خاص با حداقل 3 نفر از اعضا قابل امضاء می باشد.
- در شرکت های با مسئولیت محدود تمام سرمایه به مدیرعامل داده می شود اما در شرکت های سهامی خاص باید حداقل از 35% از مبلغ سرمایه را نزد یکی از بانک ها سپرده گذاری کرد و گواهی مربوط را پس از دریافت از بانک به اداره ثبت شرکتها ارائه داد و 65% باقی مانده در تعهد شرکا خواهد ماند
- در شرکت های با مسئولیت محدود لزومی با انتخاب بازرس نیست و انتخاب بازرسین اختیاری است اما در سهامی خاص انتخاب دو نفر به عنوان بازرس اصل و علی البدل الزامیست.
- اعضای هیئت مدیره در شرکت با مسئولیت محدود ملزم به انتخاب روزنامه کثیرالانتشار میست اما انتخاب روزنامه کثیرالانتشار برای درج آگهی دعوت شرکت در سهامی خاص الزامی است.
- سرمایه شرکت در شرکت های مئولیت محدود به صورت سهم الشرکه بین شرکاء تقسیم می شود و اما در شرکت های سهامی خاص سرمایه به صورت سهام بین شرکا تقسیم می شود.
- در صورتی که بخشی از شرکت را آورده های غیر نقدی تشکیل دهد.تقویم این آوردها در شرکت با مسئولیت محدود توسط شرکاء صورت خواهد گرفت و مسئولیت صحت برآورد به عهده شرکاء خواهد بود اما در شرکتهای سهامی خاص تقویم آورده های غیر نقدی توسط کارشناس رسمی دادگستری انجام خواهد گرفت.
- مدیران شرکت با مسئولیت محدود را می توان از بین شرکاء یا خارج از آنها انتخاب کرد اما در شرکت سهامی خاص مدیران باید حتما از میان سهامداران شرکت انتخاب شوند و یا بعد از انتخاب تعداد و سهام وثیقه ای که در اساسنامه معین شده است را تهیه و به صندوق شرکت ارائه کنند.
- نقل و انتقال سهم الشرکه در شرکتهای با مسئولیت محدود از طریق تنها تشکیل مجمع عمومی قابل انجام است ولی در شرکت سهامی خاص برای نقل و انتقال سهام ابتدا واگذار کنندگان سهام و گیرندگان سهام به اداره دارایی مربوط به حوزه مالیاتی مربوط به شرکت مراجعه می کنند و پس از اخذ گواهی 4% مالیات نقل و انتقال سهام از طریق تشکیل مجمع به همراه گواهی نقل و انتقال اخذ شده از دارائی کارخود را به انجام می رسانند.
درباره پلمپ دفاتر قانونی بیشتر بدانید
"پلمپ دفاتر قانونی برای تمام شرکت ها الزامیست." احتمالاً تاکنون به این جمله زیاد برخورد کرده اید و سؤالات بسیاری برایتان پیش آمده است. در این مقاله قصد داریم در ابتدا شما را با مفهوم دفاتر پلمب آشنا کنیم و بعد از آن توضیح دهیم که چرا تهیه این دفاتر ضرورت دارد.
تفاوت انواع شرکت های تجاری
شرکت ها که شخصیت های حقوقی محسوب می شوند انواع مختلفی دارند و از نظر تعداد اعضا، اختیارات و مسئولیتها، سرمایه مورد نیاز و ... با یکدیگر متفاوتند.