;

اخذ کد اقتصادی

اخذ کد اقتصادی یکی از مهم ترین وظایف و تکالیف تجار ، شرکت ها و موسسات است. چرا که در هنگام بستن قراردادهای مهم تجاری و کاری ، اخذ کارت بازرگانی ، رتبه بندی شرکت و اخذ گرید شرکت در مناقصات و برخی رقابت های شغلی و حرفه ای و از همه مهم تر تکمیل اظهارنامه مالیاتی داشتن کد اقتصادی از اهمیت بسزایی برخوردار است.

به دلیل اهمیت زیاد این موضوع به نحوه اخذ کد اقتصادی و مدارک مورد نیاز آن پرداخته ایم.

کد اقتصادی چیست؟

کد اقتصادی جهت شناسایی شخص ، شرکت یا موسسه در واحد مالیاتی استفاده می شود و تمامی شرکت های ثبت شده ، ملزم به اخذ کد اقتصادی هستند.

هر شرکت یا موسسه بعد از اینکه به ثبت رسید و آگهی تاسیس آن در روزنامه رسی منتشر گردید باید حداکثر ظرف 2 ماه در اداره مالیات حوزه ای که به آدرس شرکت یا موسسه مرتبط است تشکیل پرونده داده و نسبت به اخذ کد اقتصادی اقدام نماید.

اخذ کد اقتصادی برای چه کسانی ضروری است؟

اخذ کد اقتصادی هراه با ثبت شرکت و اخذ کارت بازرگانی برای اشخاصی که به فعالیت های اقتصادی و تجاری می پردازند ضروری می باشد.

  1. اشخاص مکلف به دریافت کد اقتصادی : تمامی اشخاص حقوقی که به امر توزیع هر نوع کالا و کارهای خدماتی ، تولیدی ، مونتاژ و واردات و صادرات اشتغال دارند و همچنین افرادی که دارای مجوز کسب و کار از مراجع مربوطه یا دارای محلی برای فعالیت تجاری هستند صلاحیت دریافت کد اقتصادی را دارند.
  2. مجوز فعالیت تجاری : مجوز فعالیت ، سندی است که طبق آن فعالیت هر شخصی از طرف وزارت بازرگانی یا سایر مراجع ذی صلاح مربوطه تایید شده باشد. مثلا گواهی فعالیت صنعتی از طرف وزارت صنایع ، مجوز داروخانه ها از طرف وزارت بازرگانی ، فعالیت مرغداری از طرف جهاد و ... نمونه هایی از مجوز فعالیت هستند.
  3. محل فعالیت تجاری : محل فعالیت تجاری به واحدی اطلاق می شود که ان محل از طرف مراجع قانونی و از طرف شهرداری به عنوان محل فعالیت اقتصادی شناخته شده و فعالیت مربوطه در آن با جواز کسب یا بدون جواز قابل انجام است. مانند دفتر پیمانکاری یا واسطه های شغلی.
  4. رسید بانکی : واریز مبلغ به فیش بانکی به حساب 523 خزانه نزد یکی از شعب بانک ملی در کلیه شهرها از طرف مودی.

چرا اخذ کد اقتصادی بسیار مهم است؟

  1. شرکت ها زمانی که تصمیم به عقد قراردادهای پر منفعت با شرکت ها و سازمان های کوچک و بزرگ دارد ، از سوی این شرکت ها و سازمان ها حتما با درخواست گرفتن کد اقتصادی روبه رو می شوند و درصورتی که نتوانند این کد را ارائه دهند بدون تردید از انعقاد یک قرارداد جذاب و پرمنفعت محروم می شوند و در بازار رقابتی امروز رقبا جای آنها را خواهند گرفت.
  2. فلسفه وجودی اکثر غریب به اتفاق شرکت ها  ، حضور فعال و رقابت در کسب و کارهای مختلف است که یکی از آنها حضور در مناقصات و مزایده هاست. یعنی شرکت شما از سوی دستگاه مناقصه گذار تنها در صورتی که شرکت شما دارای گرید باشد مجاز به حضور می باشد و این نیازمند این است که شما برای شرکت خود کد اقتصادی دریافت کرده باشید.
  3. در بسیاری از موارد تجار و شرکت ها برای انجام امور حرفه ای و همچنین برای کسب درآمد و سود نیاز به واردات و صادرات دارند و به همین دلیل نیازمند کارت بازرگانی هستند و برای این امر نیز باید اقدام به اخذ کد اقتصادی نموده باشند.
  4. مهم ترین دلیل برای گرفتن کد اقتصادی دوری از مشکلات و گرفتاری های مالیاتی است. زیرا هر تاجر و یا شرکتی که در کشور ما به فعالیت می پردازد وظیفه دارد تکالیف مالیاتی خود را طبق قانون و در موعد مقرر انجام دهد تا هم دچار مشکلات مالیاتی نشود و هم از برخی معافیت های مالیاتی نیز بهره ببرد.

مدارک لازم جهت دریافت کد اقتصادی اشخاص حقیقی : مدارک مربوطه شامل فرم اطلاعات هویتی ، کپی شناسنامه ، اصل و کپی فیش بانکی ، مجوز فعالیت یا سند محل فعالیت تجاری و عکس 2*3 و در صورت داشتن کد اقتصادی درج شماره ی آن پشت عکس و در غیر اینصورت درج مشخصات سجلی پشت آن و فتوکپی کارت اقتصادی یا فیش کامپیوتری برای دارندگان کد اقتصادی به حوزه مالیاتی تحویل می شود.

مدارک لازم برای اشخاص حقوقی :

شامل فرم اطلاعات هویتی مربوطه ، آگهی تاسیس در روزنامه رسمی ، فیش بانکی و فتوکپی کارت اقتصادی و برای دارندگان کد اقتصادی عکس نیاز نیست.

مراحل جدید دریافت کد اقتصادی :

  1. به سایت سازمان امور مالیاتی مراجعه نمایید.
  2. گزینه ی ثبت نام الکترونیکی کد اقتصادی در منوی سمت راست صفحه را انتخاب و روی گزینه ورود به سامانه کلیک کنید.
  3. گزینه سامانه پیش ثبت نام کد اقتصادی را از صفحه انتخاب نمایید.
  4. ورود اطلاعات اولیه ی درخواستی در سایت و ذخیره ی آنها
  5. در صورتت صحیح بودن آدرس و کد پستی و اطلاعات مربوطه بعد از مدتی رمز و کدکاربری از سوی امور مالیاتی برایتان ارسال می شود.
  6. سپس بعد از ان مراحل 1 و 2 را مجدد تکرار و سپس مرحله 7 را انجام دهید.
  7. در این مرحله بر روی متن سامانه ی ثبت نام کد اقتصادی کلیک کنید و براساس اطلاعات خواسته شده و طبق اسناد و مدارک ثبتی آن را تکمیل و ذخیره کنید.
  8. در مرحله پایانی ثبت نام کد اقتصادی در صورتی که ایراد خاصی نداشته باشد برای شما صادر می شود.

تخلفات صورت گرفته با کد اقتصادی :

  1. استفاده اشخاص حقوقی و حقیقی از شماره اقتصادی سایرین تحت هر عنوان غیرمجاز و خلاف مقررات و تعلق مالیات متوجه شخصی است که کد اقتصادی او مورد استفاده قرار گرفته است.
  2. هرگونه جعل ، تقلب ، سوء استفاده و ... با کد اقتصادی مخالف با مقررات است و با متخلفین برابر مقررات قانونی برخورد خواهد شد.
  3. عد درج کد اقتصادی خریدار یا دریافت هرگونه وجه اضافه خلاف مقررات می باشد و با متخلفین برخورد خواهد شد.
  4. عدم رعایت مفاد این دستورالعمل از طرف اشخاص ذی ربط از قبیل عدم ارائه یا درج کد اقتصادی طرفین معامله در صورت حساب فروش کالا یا خدمات ، برخلاف مقررات است و با متخلفین برخورد می شود.

 

  • تلفن تماس : ۰۲۱۸۶۰۸۶۱۵۴
تماس با ما