;

اخذ جواز تاسیس

جواز تاسیس به مجوزی گفته می شود که وزارت صنعت برای راه اندازی یک واحد تولیدی صادر می کند. افراد حقیقی و حقوقی چنانچه قصد راه اندازی یک واحد تولیدی را داشته باشند در وحله اول باید جواز تاسیس بگیرند. برای گرفتن جواز تاسیس باید مدارک و شرایط آن فراهم باشد و پس از تکمیل آن اقدام به تکمیل ثبت نام کنند. در ادامه بیشتر به ان می پردازیم.

جواز تاسیس مجوزی است که به افراد حقیقی و حقوقی برای سرمایه گذاری و یا فعالیت در زمینه خاصی داده می شود. در هنگام گرفتن آن باید تعیین شود که قرار است طرح برای فرد راه اندازی شود و یا شرکت.

اگر کارخانه و واحد تولیدی به نام شخص تاسیس شود حقیقی و اگر تحت شرکت خاصی باشد به صورت حقوقی صادر می شود. تنها تفاوت در این دو نوع جواز وجود مدارک تحویلی و برخی مزایا مانند وام می باشد.

مجوز شما پس از اخذ یکسال اعتبار دارد و شما با توجه به میزان پیشرفت کارتان می توانید اقدام به تمدید جواز نکنید و مجوز خود به خود باطل می شود.

این را نیز بدانید که پس از اخذ مجوز می توانید آن را به غیر منتقل کنید و مانعی برای نقل و انتقال وجود ندارد. صاحبان این جواز می توانند در یکی از شهرک های صنعتی که در متن جواز قید شده است کالاهای مشخص شده در جواز را تولید کنند.

مرجع صادر کننده ی جواز تاسیس برحسب نوع فعالیت اقتصادی مد نظر کار سرمایه کذار متفاوت می باشد.

در حوزه تولیدات و  صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی ، مشاغل خانگیو کارآفرینی وزارت کار و برای عمده فعالیت های صنعتی وزارت صنعت و معدن مرجع صادرکننده جواز می باشند.

اخذ جواز تاسیس

شرایط اخذ جواز تاسیس برای افراد حقیقی :

  1. تابعیت جمهوری اسلامی
  2. دارا بودن حداقل 18 سال
  3. دارا بودن برگه پایان خدمت
  4. تهیه طرح توجیهی
  5. دارا بودن شرایط لازم سرمایه گذاری

شرایط اخذ جواز برای اشخاص حقوقی :

  1. ثبت شرکت
  2. دارا بودن مدرک ثبتی
  3. تقاضانامه
  4. آگهی تاسیس شرکت
  5. تهیه طرح توجیهی
  6. دارا بودن برگه پایان خدمت
  7. دارا بودن شرایط سرمایه گذاری

مدارک لازم برای اشخاص حقوقی برای مجوز تاسیس شرکت :

  1. کپی آگهی تاسیس
  2. روزنامه رسمی تاسیس
  3. کپی آگهی آخرین تغییرات
  4. کپی کارت ملی و شناسنامع مدیرعامل
  5. مهر شرکت
  6. کپی شرکتنامه یا اظهارنامه شرکت

جواز تاسیس اشخاص حقیقی و حقوقی شبیه به یکدیگر می باشد و در در اصل تفاوتی ندارند و فقط در مورد اخذ وام بالای یک میلیارد جهت واحد صنعتی مربوطه ، جواز تاسیس حقوقی اعتبار بالایی دارد و ترجیح داده می شود.

مزایای اخذ جواز تاسیس :

  1. با وجود جواز می توانید برای تاسیس واحد های صنفی و تجاری دیگر برای شرکت و فعالیت خود اقدام کنید که این اقدام با سرعت بیشتری پیگیری خواهد شد.
  2. با وجود جواز تاسیس می توانید از تسهیلات دولتی، بانکی و وام هایی که برای گسترش کسب و کار و یا برای کمک هزینه ارائه می شود استفاده نمایید.
  3. همچنین اگر کسب و کار شما آزاد و کوچک است می توانید از وام ها متفرقه ای که داده می شود استفاده کرده و از جواز خود به عنوان وثیقه استفاده کنید.
  4. با داشتن جواز تاسیس می توانید در یکی از شهر هایی که توسط دولت تعیین شده شرکتی را تاسیس کنید، زمین در شهرک های صنعتی بخرید و از تخفیف های دولتی استفاده کنید و با نرخ دولتی و پایین مالک آن شوید که از این مبلغ نیز می توانید ۳۰ درصد را در ابتدا و به صورت نقدی پرداخت کرده و باقی یعنی ۷۰ درصد آن را به صورت اقساطی پرداخت کنید.
  5. ثبت برند: درواقع اگر فعالیت و خدمات شما عرضه کردنی باشد و یا بخواهید برای شرکت و فعالیت خود ثبت برند داشته باشید، باید مجوز و جواز تاسیس خود را ارائه دهید و بدون داشتن جواز نمی توانید برندی ثبت کنید.
  6. اگر فعالیت شما به گونه است که توسط دولت نمایشگاه هایی برای آن دایر می شود و شما قصد شرکت در آن نمایشگاه را دارید باید جواز تاسیس و پروانه بهره برداری داشته و ارائه کنید.

مراحل صدور جواز به صورت اینترنتی :

  1. ورود کلمه کاربری و رمز ورود
  2. ثبت درخواست
  3. تعیین اولویت موضوع
  4. صدور جواز

تمدید جواز تاسیس :

همانطور که برند دارای تاریخ اعتباری 10 ساله است و بعد از این مدت اعتبار آن باید تمدید شود تا از اعتبارات آن بهره مند شود. مجوزهای تاسیسی که ارائه می شوند نیز دارای اعتبار هستند و بعد از اعتبار باید هرساله نسبت به تمدید آن اقدام کنند.

جوازهایی که از هر واحد صنفی صادر می شود مدت زمان مشخصی برای تمدید جوازها قرار می دهد و معمولا بین 14 ت یک ماه است تا صاحبان جواز و کسب و کار آن را تمدید کنند.

چند نکته در ارتباط با جواز تاسیس :

  1. برای تاسیس واحد صنعتی جواز تاسیس نیاز به پرداخت یک و نیم میلیون دارد.
  2. مدت زمان اخذ جواز در کل به مدت 14 روز و یا دو هفته کاری است.
  3. جواز حقیقی و حقوقی مشابه هم هستند و تفاوتی در آنها مشاهده نمی شود. اما برای وام های بالای یک میلیارد بهتر است حقوقی باشد.
  4. بعد از صدور جواز تاسیس می تواند نسبت به اخذ پرونه بهره برداری اقدام کرد یعنی قبل از صدور پروانه باید جواز تاسیس گرفته شود.
  5. جواز به درخواست شخص و یا با منقضی شدن زمان آن ابطال و از اعتبار خارج می شود.
  6. هزینه اخذ جواز تاسیس حدود 100 تومان می باشد که باید به حساب دولت واریز شود.
  7. شما باید در یک دوره یک روزه صنعت شرکت کنید.
  8. محدودیتی برای اخد مجوز در فعالیت های صنعتی وجود ندارد و ارتباطی به تعداد واحدهای صنعتی نیز ندارد.
  9. در مرحله اخذ مجوز نیازی به معرفی زمین ندارید.

  • تلفن تماس : ۰۲۱۸۶۰۸۶۱۵۴
تماس با ما