;
ثبت شرکت چه سودی برای صاحبان مشاغل دارد؟
چقدر درگیر مالیات می شویم؟ برای ثبت شرکت چقدر باید وقت گذاشت و چقدر باید هزینه کرد؟
فرقی نمیکند که صاحب یک شرکت مواد غذایی باشید یا تولیدکننده پوشاک، در حوزه فیلم سازی فعالیت داشته باشید یا صادرات صنایع دستی. در هر جایگاهی که باشید دوست دارید بازده مالی بیشتری داشته باشید و به اهداف بزرگتری دست پیدا کنید، اینطور نیست؟!
احتمالاً تمام موارد را بررسی کرده اید و بین دوراهی ثبت کردن و ثبت نکردن گیرافتاده اید!
اما نگران نباشید! در این مطلب، به سؤالات و ابهامات شما در مورد ثبت شرکت پاسخ خواهیم داد و مسیر انتخاب را برای شما هموار خواهیم کرد.
شرکت از اجتماع 2 یا چند شریک یا سهامدار (دوست، فامیل، آشنا و ...) تشکیل می شود که دارای هدف مشترکی هستند.
شرکت ثبت شده به عنوان یک شخص حقوقی تلقی میشود که مانند شخصیت حقیقی، دارای حقوق و تکالیف مخصوص به خود است.
درست مثل انسان که زندگی او در این دنیا از بدو تولد شروع میشود و با مرگ خاتمه مییابد؛ شخصیتِ شخص حقوقی نیز از زمان تأسیس و ثبت آغاز میشود و تا زمان انحلالِ شرکت تداوم مییابد.
اولین کاری که در خصوص ثبت شرکت لازم است انجام دهید، تعیین نوع شرکت است.
شرکت ها (شخصیت های حقوقی) در ایران انواع مختلفی دارد و از نظر تعداد اعضا، اختیارات و مسئولیتها، سرمایه مورد نیاز و ... با یکدیگر تفاوت هایی دارند.
طبق ماده ۲۰ قانون تجارت، شرکت های تجاری به ۷ نوع مختلف طبقه بندی میشوند که عبارتند از:
برای آشنایی بیشتر با انواع شرکت ها و تفاوت های آنها مقاله زیر را بخوانید:
برای اینکه بتوانیم به سؤالی که در ابتدای مقاله مطرح کردیم، پاسخ روشنی بدهیم؛ مزایا و معایب ثبت کردن شرکت را با یکدیگر بررسی میکنیم.
از جمله مزایای ثبت شرکت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
وقتی در قالب شرکت فعالیت میکنید، تمام امور تجاری و غیرتجاری شما وجههی رسمی و قانونی پیدا خواهد کرد و این مسئله باعث بالا رفتن اعتبار شما خواهد شد.
در واقع افراد حقیقی و حقوقی بیشتر تمایل دارند با شرکت های ثبت شده همکاری کنند تا شخصیت های حقیقی. زیرا تمام فعالیت های شرکت ها تحت کنترل و حمایت قانون است و راحتتر می توان به آنها اعتماد کرد.
همچنین وقتی شما به عنوان یک شرکت ثبت شده فعالیت دارید، از امتیازات قانونی بیشتری برخوردار میشوید مانند اعطای وام، حمایت های حقوقی و قانونی گوناگون و ... که این موضوع امنیت شغلی بیشتری برای شما به ارمغان خواهد آورد.
شرکت در مناقصات و مزایدات برای بسیاری از کسب و کار ها، مهمترین راه کسب درآمد است.
شما میتوانید با شرکت در مزایده های بزرگی که به صورت دولتی و خصوصی برگزار میشود، کالا یا خدمات خود را به بالاترین قیمت پیشنهادی بفروشید!
حال مسئله مهم اینجاست که شرکت کردن در اکثر این منقاصات و مزایدات، تنها به صورت شخص حقوقی امکان پذیر است.
وقتی شما به عنوان شخص حقیقی فعالیت میکنید تمام مسئولیت های مالی و حقوقی به عهده خودتان خواهد بود. اما با ثبت شرکت و فعالیت به عنوان شخص حقوقی این مسئولیت ها بین تمام اعضای هیأت مدیره و شرکا تقسیم خواهد شد و این موضوع هم به نفع اعضای شرکت و هم به نفع اشخاص طرف معامله خواهد بود و اعتماد آنها را بیشتر جلب خواهد کرد.
وقتی به صورت شرکت فعالیت میکنید، اگر اوضاع خوب پیش نرود و ورشکسته شوید، تنها اموال مربوط به شرکت توقیف خواهد شد و هیچکش نمیتواند اموال شخصی شما را توقیف و یا شخص شما را بازداشت کند.
دوست دارید از شرکت های بزرگ و معتبر داخلی و خارجی نمایندگی بگیرید و تحت عنوان برند آنها فعالیت کنید؟
خوب است بدانید که اکثر شرکت های بزرگ و برندهای معروف تمایلی به همکاری با شخص حقیقی ندارند و ترجیح میدهند با شرکتی که ثبت شده و فعالیت هایش تحت کنترل قانون است وارد معامله شوند.
بنابراین با ثبت شرکت خود میتوانید دردسرهای خود را کم کنید و به راحتی به اهداف خود برسید.
با ثبت شرکت، تمام اطلاعات مهم مربوط به آن نیز در روزنامه رسمی کشور [لینک] ثبت می شود و قابل استعلام خواهد بود.
مواردی مانند: تاریخ و شماره ثبت شرکت، اسامی کلیه اعضای هیأت مدیره و سمت آنها، آدرس قانونی شرکت، میزان سرمایه و هرگونه تغییرات انجام شده مثل ورود و خروج اعضا و ...
تمام این موارد باعث میشود که مشتریان و اشخاص ثالث اطمینان بیشتری نسبت به قانونی بودن کسب و کار شما پیدا کنند.
در کنار مزایایی که ثبت شرکت دارد، معایبی نیز وجود دارد که افراد به خاطر آنها ترجیح میدهند شرکت ثبت نکنند.
میخواهیم با هم این موارد را بررسی کنیم:
همانطور که اطلاع دارید از لحظه ای که شرکت خود را ثبت میکنید بر اساس کارکرد مالی که در دفاتر پلمپ خود تنظیم میکنید، موظف هستید هر سال مبلغی را به عنوان مالیات پرداخت کنید.
توجه داشته باشید که شما تحت هر عنوانی فعالیت مالی داشته باشید (چه شرکت داشته باشید چه نه) برای دریافت مجوز و قانونی بودن فعالیتتان موظف به پرداخت مالیات هستید و در صورت عدم پرداخت مالیات جریمه خواهید شد.
مالیاتی که برای شما مقرر میشود متناسب با کارکرد مالی شماس و به نوع شرکت و نحوه فعالیت شما بستگی ندارد!
مسلماً اگر فعالیت کمی داشته باشید، مالیات کمتری باید بپردازید و هر چه فعالیت مالیتان بیشتر شود، میزان مالیات پرداختی شما نیز بیشتر خواهد شد.
شما هم فکر میکنید پلمب دفاتر کار پیچیده و دشواری است؟!
اگر این مسئله، دلیل شما برای ثبت نکردن شرکت است باید بگوییم که سخت در اشتباهید!
پلمب دفاتر از جمله ساده ترین کارهای مربوط به شرکت هاست که هزینه زیادی نیز ندارد.
پلمب کردن دفاتر باعث شفافیت عملکرد مالی شما میشود و مانند یک جلیقه نجات شما را از جرایم مالیاتی مصون نگه میدارد.
اگر باز هم فکر میکنید نمیتوانید به تنهایی از پس این کار برآیید کافیست از مؤسسه های ثبت شرکت بخواهید تا این کار را به سادگی و از راه دور برای شما انجام دهند.
فرقی ندارد شما شرکت داشته باشید یا به عنوان یک شخصی حقیقی فعالیت کنید. در هر صورت وقتی از فرد یا افرادی بخواهید کاری را برای شما انجام دهند، موظف هستید حقوقشان را بپردازید!
در واقع سرمایه اصلی شما نیروهای شما هستند. مگر می شود به تنهایی بتوانید کسب و کار خود را گسترش بدهید و به اهداف بزرگتر برسید؟!
در مورد بیمه کردن کارمندان نیز، این قانون از جهاتی به نفع کارفرماست.
در صورتی که اتفاقی برای کارمند شما بیافتد، هزینه درمان را بیمه پرداخت خواهد کرد، اما اگر شما کارمندان خود را بیمه نکرده باشید موظفید مبلغ بسیار زیادی را بابت درمان آن شخص گردن بگیرید!
همچنین بیمه شدن افراد باعث دلگرمی آنها خواهد شد و انرژی بیشتری برای شرکت خواهند گذاشت که نتیجه آن سود بالاتر و موفقیت بیشتر برای همه است.
نتیجه اینکه با وجود تمام دردسرهایی که فکر میکنید با ثبت کردن شرکت خود متحمل میشوید، باز هم این کار به نفع شماست و جای پای شما را در عرصه رقابت محکم خواهد کرد.
ثبت شرکت شامل مراحل مختلفی می شود که هر کدام نیازمند زمان و هزینه مشخصی است.
به طور کلی بین 10 روز تا دو ماه طول می کشد تا شرکت شما به ثبت برسد و اطلاعات آن در روزنامه رسمی و روزنامه کثیرالانتشار آگهی شود.
ما در ثبت مهر نهایت تلاش خود را میکنیم تا در کمترین مدت زمان و با کمترین کارمزد شرکت شما را ثبت کنیم.
برای اینکه دقیق تر با مراحل ثبت شرکت و هزینه های آن مربوط به آن آشنا شوید مطلب زیر را بخوانید:
بدون هزینه اضافی، شرکتت رو ثبت کن!
اگر هنوز سؤالِ بی پاسخی در سر دارید، کافیست با ما تماس بگیرید. مشاوران ما شما را به خوبی راهنمایی خواهند کرد.
مشاوره رایگان: ۰۲۱۸۶۰۸۶۲۵۶